Sydhavsstemning-De hængende haver-Middelfart

Foto:Niels Martner

-Strib    -Gelsted    -Brenderup    -Nørre Aaby    -Harndrup    -Ejby    -Båring

Middelfart

Middelhavsstemningen starter her - hvor vandet møder byen.

Middelfart er en historisk købstad placeret naturskønt midt i hjertet af Danmark, med en 117 km lang kyststrækning.

Middelfart er omringet af Danmarks største Naturpark, Naturpark Lillebælt med verdens største koncentration af små hvaler. Vi byder på et hav af mindeværdige oplevelser og er særligt kendt for Bridgewalking, hvalsafari og Nordens største keramikmuseum CLAY

Byens butikker, de mange gallerier og spisesteder finder du ved havnefronten langs det lille strøg og de små gemte oaser. Her kan du opleve kontrasten langs havnepromenaden og de fem havne til den historiske gamle bydel – en transformation til et nutidigt klimavenligt bysamfund. Den naturskønne Hindsgavl halvø byder på ro langs skrænter og strand. Alt sammen inden for tre kilometer, og i gåafstand. 

Bæredygtig arkitektur

Middelfart Rådhus er Danmarks første og eneste bæredygtige offentlige byggeri, der har opnået både platin og diamant i DGNB certificering. Gulvene er lavet af resttræ, kølingen er mekanisk med strøm fra 700 m2 solceller på taget, alt inventar, vægge og lofter er støjdæmpende, overskudsvarmen bliver til fjernvarme til byens huse, madaffaldet i kantinen bliver til naturgas.

Rådhustorvet er et nyt samlingssted med bycenter, boliger og oplevelser – og rådhuset i sig selv er et kulturhus med plads til fx koncerter, når medarbejdere og politikere går hjem.

Middelfart forbinder fortid, nutid og fremtid

Middelfart rummer både historie, nutid og sikrer sig samtidig mod fremtidens klimaforandringer. Middelfart var engang fisker-by, arbejder-by og håndværker-by.
En by, der forbinder fortid, nutid og fremtid.
 

Kulturøen i midten af Nyhavn 1 og Nyhavn 2-Middelfart

Kulturøen i Middelfart

Foto: Niels Martner

Danmarks nok hyggeligste købstad

Det lille strøg bugter sig parallelt med Lillebælt. Hver sidegade giver udsyn til vandet som en konstant kulisse i forandring. Som en gestus til borgere og besøgende. Langs strøget finder du et væld af butikker og stemningsfulde baggårde og smutveje. Året rundt banker byens hjerte for at byde besøgende velkommen til en by med store oplevelser og små stemningsfulde øjeblikke.