Lillebæltsbroerne som forbinder Fyn med Jylland

Foto:VM

Top attraktioner i naturen

Oplev naturens bølgende landskab, bløde bakker og 117 km snoede kyststrækninger, charmerende fjorde omringet af Lillebælts stærke strømninger. Middelfart og omegn byder på store naturoplevelser i kilometervis.

Liste
Kort
Røjle Klint i Middelfart er et af de bedste steder i landet at opleve, hvad der skete i Danmark under istiderne
Foto: Niels Martner

Røjle Klint

En vandretur langs Kattegats Kyst kan føre dig forbi den sjældne 37 meter høje Røjle Klint. For millioner af år siden var Kattegat hjemstavn for kæmpe dræberhajer og i dag er det et af de bedste steder i landet at opleve, hvad der skete i Danmark under istiderne. Prøv fx en guidede podwalk

Læs mere
Hindsgavl Halvøen - smukt omringet af Lillebælt
Foto: Jesper Larsen

Hindsgavl Halvø

Uanset om du er til gåture, kulturarv eller fritidsaktiviteter, så er Hindsgavlhalvøen et yndet sted med sine åbne sletter, gamle bøgeskove, våde enge og stejle skrænter. Området har en stor og varieret bestand af dyr og planter, og gemmer på mange spændende historier, voldgrav, ruiner og aktiviteter.

Læs mere
Lillebæltsstien 27 km
Foto: Niels Martner

Lillebæltsstien 27 km

Danmarks smukkeste gåtur, som går forbi strande, kystskrænter, bymiljø, åbne marker og skove. Fra brede grusstier og cykelsti til trampestier i uberørt skov og langs kysten.

Læs mere
Strib fyr
Foto: VisitMiddelfart

Strib fyr

På spidsen af Strib Odde står det 21 meter høje, hvidkalkede og prominente Strib Fyr, og spejder ud over Lillebælt med udsigt til broerne. Her får du smuk natur, enestående historie og vand og strande så langt du kan skue. Der er en grund til, at de lokale kalder Strib for 'Perlen ved Lillebælt'

Læs mere

Fisketrappen ved Brænde Ådal

Fisketrappen ved Brende Mølle er en oase, hvor du kan oplever vandet fra mølledammen fosse ned gennem en række menneskeskabte plateauer. Det er helt hypnotiserende at betragte vandet og lytte til lyden af fossende vand.

Læs mere
En fantastisk natur - Brænde Ådal-Gelsted
Foto: Tom Nielsen

Brænde Ådal

Brænde Ådal står som et af de smukkeste og mest varierede naturområder på Fyn. Landskabet i og omkring ådalen er præget af mange forskellige naturtyper og arter. Langs den 28 km lange rute finder du mange udsigtspunkter, som uden tvivl vil imponere.

Læs mere
Den Gamle Lillebæltsbro
Foto: Niels Martner

Den Gamle Lillebæltsbro

Gå en tur over den gamle Lillebæltsbro og indtag den smukke udsigt over byen, bæltet og bøgeskoven på Hindsgavl Halvøen.

Læs mere
Vandretur i Wedellsborg Banker i Middelfart
Foto: Per Korsgaard Troldebakken.dk

Wedellsborg Banker

Det fredede område af Wedellsborg Banker omfatter dele af Håre Bjerge, Håre Mose og Lunge Bjerge samt en lille del af Brænde Ådal.

Læs mere
Forår ved Gamborg Fjord - Middelfart
Foto: Niels Martner

Gamborg Fjord

Gamborg fjord er smuk natur og rig på fugle. Fjorden  grænser op til Gamborg vildtreservat, som har eksisteret siden 1940 og er ynglested for en lang række vandfugle. Fjorden gemmer også på 100 års historie om hvalfangst og marsvinjægerne. Prøv også en guidede podwalk om marsvinjægerne gennem Middelfart by

Læs mere
Føns - Sophienlyst Slot-Middelfar
Foto: Niels Martner

Fønsvang Sø

Fønsvang sø er Fyns næststørste sø. Søen indeholder en ø, hvor vadefugle har mulighed for at yngle i fred. Særligt ofte kan havørnen ses ved søen og det siges, at isfuglen ses jævnligt ved fugletårnet.

Læs mere
5 km spor Ejby Mose til Kringstrup Mose
Foto: Dorthe Trane Jensen

Ejby og Kingstrup Mose

Vandreruten ved Ejby og Kingstrup Mose er en smuk 4,5 kilometers tur i naturskønne omgivelser. Landskabet er afvekslende med mosehuller med åbent vand, rørskov, engarealer, dyrkede marker, skov og krat.

Læs mere
Ejby Mose
Foto: Tom Nielsen

Ejby Mose

Øst for Ejby ligger Ejby Mose. Det er et af Fyns største moseområder. Ejby Mose er et værdifuldt levested for mange dyr og planter – 245 forskellige plantearter er registreret, og området huser mange småfugle, herunder også nattergalen. 

Læs mere

Inspiration til din ferie