Gå til indhold
Den gamle bro set fra strandbredden på Hindsgavl
Udsigt fra den Gamle Lillebæltsbro

Velkommen til Naturpark Lillebælt

Hvad er Naturpark Lillebælt egentligt? Det giver vi dig svaret på her. Til at starte med kan vi lige slå fast, at Naturpark Lillebælt er Danmarks største marine naturpark. I naturparken venter en bred vifte af naturoplevelser og aktiviteter både til vands, til lands og i luften. 

 

Hvad vil i opleve?

Glæd jer til at besøge Naturpark Lillebælt. Her venter mange oplevelser i skøn natur. Uanset, hvilken årstid du besøger naturparken på. Lillebælt udgør en stor del af naturparken og havet i og omkring Middelfart byder på oplevelser i og under havet. Prøv kræfter med vandsport, dykning, fisketure eller hvalsafari. Der venter også oplevelser til lands med smukke vandre - og cykelruter, som tager dig med rundt i naturparkens varierende landskab.

Hold ferie i naturparken

Hold ferie i Danmarks største naturpark. En marin naturpark med Lillebælt som centrum, der omkranses af unikke kystnære landskaber. Her lever hvalarten marsvin og i bæltet findes faktisk en af verdens tætteste bestande af hvaler. Naturparken arbejder for at passe på og forbedre Lillebælt samt skabe oplevelser i naturen du trygt kan nyde. 

Naturparken består især af det marine område, Lillebælt. Her venter en masse unikke naturoplevelser både under og over overfladen.

Fem historiske ruter i Naturparken

På fem udvalgte spor, kan du udforske den spændende kulturhistorie der knytter sig til landskabet og samtidig opleve den fantastiske natur.

Bælt i balance

Naturpark Lillebælt arbejder for at naturen både kan benyttes og beskyttes. Med Bælt i Balance samarbejder naturparken med sine lokale partnere på tre konkrete indsatser, som skal forbedre miljøet i Lillebælt. 
Salg af marsvin-bamser samler penge ind til Naturpark Lillebælts marsvinefond, der fanges krabber for at sikre en optimal balance i havets økosystem og der samles affald for at holde naturen fri for plastik og skrald.

Del dine oplevelser :