Gå til indhold
Den gamle bro set fra strandbredden på Hindsgavl
Udsigt fra den Gamle Lillebæltsbro

Velkommen til Naturpark Lillebælt

Foto:VisitMiddelfart&VisitMiddelfart

Hvad er Naturpark Lillebælt egentligt? Det giver vi dig svaret på her. Til at starte med kan vi lige slå fast, at Naturpark Lillebælt er Danmarks største marine naturpark. I naturparken venter en bred vifte af naturoplevelser og aktiviteter både til vands, til lands og i luften. 

 

Hvad vil i opleve?

Glæd jer til at besøge Naturpark Lillebælt. Her venter mange oplevelser i skøn natur. Uanset, hvilken årstid du besøger naturparken på. Lillebælt udgør en stor del af naturparken og havet i og omkring Middelfart byder på oplevelser i og under havet. Prøv kræfter med vandsport, dykning, fisketure eller hvalsafari. Der venter også oplevelser til lands med smukke vandre - og cykelruter, som tager dig med rundt i naturparkens varierende landskab.

Naturparkens bedste oplevelser

Oplev en af verdens mindste hval - Tag på Hvalsafari fra Middelfart

Hvalsafari på Lillebælt

Bridgewalking i Middelfart - en oplevelse i 60 meters højde

Bridgewalking

Lillebæltsstien-Hindsgavl Halvøen-Middelfart

Guidede ture i Naturpark Lillebælt

Sommerdage på Lillebælt - Middelfart

Sejlture på Lillebælt

Båring Sommerland-Strand-Middelfart

Besøgsværdige strande

Foto: Niels Martner

Hold ferie i naturparken

Hold ferie i Danmarks største naturpark. En marin naturpark med Lillebælt som centrum, der omkranses af unikke kystnære landskaber. Her lever hvalarten marsvin og i bæltet findes faktisk en af verdens tætteste bestande af hvaler. Naturparken arbejder for at passe på og forbedre Lillebælt samt skabe oplevelser i naturen du trygt kan nyde. 

Naturparken består især af det marine område, Lillebælt. Her venter en masse unikke naturoplevelser både under og over overfladen.

Fem historiske ruter i Naturparken

På fem udvalgte spor, kan du udforske den spændende kulturhistorie der knytter sig til landskabet og samtidig opleve den fantastiske natur.

Bælt i balance

Naturpark Lillebælt arbejder for at naturen både kan benyttes og beskyttes. Med Bælt i Balance samarbejder naturparken med sine lokale partnere på tre konkrete indsatser, som skal forbedre miljøet i Lillebælt. 
Salg af marsvin-bamser samler penge ind til Naturpark Lillebælts marsvinefond, der fanges krabber for at sikre en optimal balance i havets økosystem og der samles affald for at holde naturen fri for plastik og skrald.

Båd og bro set fra strandkanten med solnedgang i baggrunden

Flere oplevelser i Middelfart

Foto: VisitMiddelfart

Del dine oplevelser :