Keramikruten

Den keramiske kunst i det offentlige rum er visuelle vartegn, der understreger, at skønhed og kvalitet - keramik og klima – går hånd i hånd i Middelfart.

Keramikruten integrerer kunsten i byrummet og gør den gratis og tilgængelig for alle.
Den 2,3 km lange rute forbinder Nordens største museum for keramisk kunst CLAY Keramikmuseum med havnefronten og Middelfart bymidte. Undervejs på ruten kan du allerede nu opleve 21 keramiske skulpturer. På sigt vil keramikruten udvikle sig med endnu mere keramisk kunst i stor skala og af høj kvalitet. Klik på rutekortet.

Keramikruten i Middelfart - oplev de mange værker
Foto: Tankegang

Gå Keramikruten med kunsten i ørerne

Ved hver skulptur finder du en QR-kode. Scan koden med din telefon og lyt til keramiker og forfatter Peder Rasmussens levende fortolkning af værkerne.

Markeringen af Keramikruten i Middelfart er naturligvis døbt clayfinding - en diskret og æstetisk måde, hvorpå de gående ledes rundt på ruten ved hjælp af glaserede klinker og sten, der er lagt ned i den eksisterende belægning. Klinkerne er i blå, grønne og rødlige nuancer og er udviklet af arkitekt Michael Finke og produceret på Tommerup Keramiske Værksted. 

Keramik - Kunst - Klima

Klik på foto - her finder du kort og beskrivelse af klimaruten.

Lillebælts ler

Keramik er betegnelsen for ler, der er formgivet og brændt. Netop ler og vand spiller en særlig rolle i Middelfart - på godt og ondt. Det særlige plastiske ler i undergrunden, Lillebæltsler, har udfordret byens vækst. Blandt andet opførelsen af Lillebæltsbroerne og udvidelsen af CLAY Keramik Museum, hvor innovative byggemetoder måtte udvikles.

Lillebæltslerets mange udfordringer har samtidig sikret de urørte naturskønne områder, særligt langs den 117 km lange kyst med skove, strande og skrænter. 

Beliggenheden ved Lillebælt er smuk, men vandet udgør også en trussel. Når klimaforandringer får vandstanden til at stige, er der brug for avancerede løsninger. Med udvikling af Klimabyen og Klimahavnen har Middelfart fundet løsninger i særklasse.

Nu du er på de kanter!

Eventkalender