©  Foto:

Marsvindagen

Marsvindagen er en dag med festlige begivenheder,dissektion af marsvin, optog gennem byen, og fokus på kulturhistorien bag marsvinfangst i Middelfart.

Dagen starter på KulturØpladsen kl. 10.30 med dissektion af et marsvin.

Efter dissektionen kører marsvinoptoget anført af smakkejollen op gennem gågaden og videre til  Marsvinbrønden.

Marsvinet

I Middelfart kombinerer man den internationale beskyttelsesdag for marsvinet med byens enestående historie, hvor man siden middelalderen med et marsvinjægerlaug på 30 mand jagede marsvin om vinteren for at udnytte det tykke spæklag til lampeolie.

Vi er rigtig glade for se de mange og smukke marsvin i det smalle Lillebælt her ved Middelfart. Det gamle marsvinjægerlaug ophørte med at jage marsvin i 1892. Siden har vi dannet et historisk laug, der formidler denne for Middelfart helt enestående historie. Vi vil gerne at sætte fokus på de fredede marsvin og på historien om fortidens marsvinjægere, udtaler oldermand Skjold Christensen.

I Middelfart er vi særligt glade for marsvin, og derfor markeres den internationale marsvindag selvfølgelig også her i byen. Middelfart Sparekasse bakker op om initiativet og bidrager med to sejlture på Lillebælt, hvor man til særpris har mulighed for at komme helt tæt på marsvinene.

Kom med sejlskibet Aventura på Lillebælt og oplev marsvinene helt tæt på. Turen er særdeles velegnet til børnefamilier, men alle kan få sig et par spændende timer på Lillebælt.

Program følger