©  Foto:

Fiberline

Smuk og tidløs arkitektur der passer ind i det omliggende landskab

Arkitektur og arbejdsplads

Fabrikken på Barmstedt Allé er opstået i nært samarbejde med professor Jan Søndergaard fra KHR arkitekter, som blev bedt om at tegne en fabrik, der ikke alene skulle være en effektiv og funktionel arbejdsplads, men også en smuk og inspirerende bygning.

Bygningen skulle i videst mulig omfang udtrykke ”Fiberline”. Al materiale og udførelse skulle være af høj kvalitet med gode og relevante anvendelser af Fiberlines egne produkter.

Inspiration fra vikinger
Jan Søndergaard havde en vision om at skabe et industribyggeri, der kunne blive en del af det omkringliggende landskab. Han er blevet inspireret af vikingetidens borge med deres aerodynamiske form og funktionelle opbygning og samtidig af Fiberline moderne materialer og processer.

Fabrikken er en nærmest organisk, landskabelig bakke, der kommer op ad landskabet og forsvinder ned i jorden igen. Men samtidig brydes den organiske form af noget skævt og moderne. Trappetårnene skærer sig ned gennem formen. Modsat den effektivt planlagte produktion er de skæve tårne ikke et rationelt element, de er nærmest et symbol på den skæve og kreative tænkning, som skal supplere den effektive og rationelle ingeniørkultur. De lange, smalle vinduesbånd er inspireret af glasfibertråde.

Bygningen falder ind omgivelserne, men alligevel ser man den tydeligt på grund af det specielle udseende. Vinduer og facade er bygget af Fiberlines egne profiler. Facaden giver en dynamisk og flot arkitektonisk virkning både indad og udad, idet facaden skaber en lysvirkning’, siger Jan Søndergaard.