©  Foto:

Boyes (Bande) Banke

I mere end 10 år huserede Boye og hans efterhånden bredt organiserede bande på Vest- og Nordfyn og et stykke op i Jylland. Her på Boyes Banke kan du gå på opdagelse i den smukke natur.

Den 16. august 1856 blev kunstneren, falskmøntneren, bandelederen og morderen Jens Henrik Christiansen Boye henrettet i Balslev Bjerge ved Tybrindskoven lidt syd for Middelfart ved Assens Landevej. Stedet har siden heddet Boyes Banke.

Jens Henrik Christiansen Boye var forbryder med speciale i falskmøntneri, tyveri, brandstiftelse og overfald. Han og hans bande var berygtet for deres hærgen på Vestfyn i midten af 1800-tallet. I 10 år hærgede banden på snart 100 mand. De hærgede ikke alene i Vestfyn, men på Nordfyn og i Jylland.

Det tog flere sogn og politikredse at fange Jens Boye. Det skete, da et røveri udartede sig til mord. Han blev dømt for mordet på Niels Hansen og henrettet i 1856. Det skete ved halshugning, den sidste halshugning på Vestfyn, og som skikken dengang var, skulle det ske tæt på gerningsstedet.

Bakken fik efterfølgende navnet Boyes Banke.

Historien om Boyes Bande er også historien om Danmarks største falskmøntneri. 

Stien op til Banken kan være lidt vanskelig at forcere, men det kan lade sig gøre.