VisitMiddelfart

Unik havnefront med Lillebælts­broerne som kulisse

Enestående oplevelser på, ved og over Lillebælt

Havnefronten i Middelfart er noget ganske særligt, en rejse gennem tiden fra den gamle bydel og Gl. Havn med dens hængende haver, til Middelfart Sparekasses moderne og prisbelønnede hovedsæde, forbi KulturØen og frem til Danmarks mest klimavenlige rådhus. Her går boliger, caféer, butikker, lystbådehavn samt de rekreative områder op i en højere enhed, smukt indrammet af de to Lillebæltsbroer.

Ikke langt fra den skønne havnefront venter flere unikke oplevelser på dig...

Under jorden
Kom under jorden med et besøg på CLAY, et enestående specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. CLAY rummer en af Europas fornemmeste samlinger af keramik, idet museet i 2010 fik overdraget en unik samling bestående af ca. 55.000 keramiske værker – porcelæn, stentøj og fajance – fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia.

På vandet
Tag på hvalsafari fra Gl. Havn og oplev en af verdens mindste hvalarter, marsvinet, helt uden at skulle rejse langt hverken nord- eller sydpå. Lillebælt har i perioder en af verdens tætteste bestande af hvaler. Netop derfor er Middelfarts historie tæt knyttet til marsvinene, da man i århundreder jagede de små hvaler.

I luften
Se det hele lidt fra oven fra den Gamle Lillebæltsbro. Oplev højden og suget i maven. Nyd den fantastiske udsigt, vandet, skibene, udsigten mod land, vinden, vejret og den svage rysten i broen, når toget kører langt under dig. Bridgewalking Lillebælt er en unik attraktion i Europa og du sparer billetten til Sydney.