site logo

Peberkagebyen i Middelfart

- er Bente og børnebørnenes juleprojekt

På baggrund af udmeldingen fra Sundhedsministeriet vil Middelfart Museum, herunder Psykiatrisk Samling, Café Inga og Middelfart Byarkiv, lukke ned fra d. 11/12 kl. 16.00.

Vi kårer årets vindere af Peberkagebyen her d. 16. dec. kl. 12.00.
Ønsker man at afhente sit Peberkagehus kan dette gøres fra d. 14. til d. 18. dec. ved at sende en mail til info@middelfart-museum.dk og aftale et tidspunkt for afhentning.

Museumsbutikken i Algade 8 holder åben fra d. 14. til 18. dec. mellem kl. 10 og 14 - Maks 5 personer i butikken ad gangen. Lampen ved museets hoveddør indikerer om der er plads eller optaget i butikken.

Peberkagebyen på Middelfart Museum er en helt unik oplevelse. Både for dem, der besøger udstillingen og for dem, der er med til at bygge de fine peberkagehuse. 71-årige Bente Murmann Clausen og børnebørnene har

skabt deres helt egen tradition omkring byen, der dufter af jul. I år er det 10. år i træk, at Middelfart Museum arrangerer juleudstilling med peberkagehuse.
Besøgende i Peberkagebyen kan stemme på husene indenfor fire kategorier: ”Min favorit”, ”Det mest julede”, ”Det sjoveste” og ”Det mest vellignende”. I slutningen af udstillingen tælles stemmerne op, og vinderne kåres ved en præmieoverrækkelse.