Den Gamle Lillebæltsbro Østersøruten

Østersøruten

Foto: VisitMiddelfart

Østersøruten er en smuk og kystnær cykelrute, der med sine 820 kilometer er Danmarks længste rute. Ruten tager dig omkring nogle af de smukkeste dele af landet og du cykler i vekslende kystlandskaber og møder mangfoldig natur på din vej.

På opdagelse i Danmark i cykelsadlen
Når du tager på cykelferie i Middelfart, er du på samtidig på ferie i Danmarks største marine naturpark, Naturpark Lillebælt. Naturpark Lillebælt strækker sig fra Hejlsminde ud for Christiansfeld til Trelde Næs nord for Fredericia. I naturparken findes en helt særlig sammensætning af natur, landskab, kultur og geologi. Området i og omkring Middelfart byder på unik natur med kuperede kystlandskaber, idylliske strande samt gamle skove med sjælden flora og fauna og selvfølgelig Lillebælts smukke vand.

Under overfladen
Lillebælt omkring Middelfart er hjem for en af verdens tætteste koncentrationer af marsvin, verdens mindste hval. Måske du er heldig at spotte en lille hval på din tur. Ca. 70% af naturparken er dækket af hav, så det er en helt perfekt rute for vandhunde og folk med hang til havudsigt.

Spændende historie og unik arkitektur 
Undervejs på Østersøruten møder du masser historie og spændende arkitektur. Gør stop undervejs, når du passerer noget, der vækker din interesse. I Middelfart finder du en flere hundrede år lang historie med hvalfangst, som kan spores helt tilbage til 1500-tallet. På Hindsgavl Halvøen ved Middelfart ligger Hindsgavl Slot, hvor selveste H.C. Andersen, Danmarks verdensberømte børnebogsforfatter, boede som gæst. Længere nordpå finder du Fredericia Vold, Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg, som dannede rammen om slaget i Fredericia den 6. juli 1849 mod den slesvig-holstenske hær. På en bakketop midt i Kolding ligger Koldinghus, Jyllands sidste kongeborg, hvis historie går helt tilbage til 1200-tallet. Koldinghus har gennem tiden været udsat for fjendtlig invasion og en ødelæggende storbrand. 

Hindsgavl Slotspark med slottet i baggrunden

Hindsgavl Halvøen

Foto: VisitMiddelfart