VisitMiddelfart
Sydhavsstemning-De hængende haver-Middelfart

-Strib    -Gelsted    -Brenderup    -Nørre Aaby    -Harndrup    -Ejby    -Båring

Middelfart

Middelhavsstemningen starter her - hvor vandet møder byen.

Her finder du verdens største koncentration af små hvaler og nordens største keramikmuseum. Middelfart er en maritime købstad der byder dig på enestående arkitektur, kunst og natur. Du kan komme højt til vejrs, når du bestiger den 60 meter høje gamle Lillebæltsbro eller dykke ned i et undervandseventyr, når du dykker langs den 40 meter lodrette lervæg.

Du kan opleve kontrasten fra latinerkvarteret langs det lille strøg, havnepromenaden og de fem havne til den historiske gamle bydel – transformeret til et nutidigt klimavenligt bysamfund, og mærke roen på den naturskønne Hindsgavl halvø. Alt sammen inden for tre kilometer, og i gå afstand. 

Arkitekturen – bæredygtig arkitektur

Middelfart Rådhus er Danmarks første og eneste bæredygtige byggeri, der har opnået både platin og diamant i DGNB certificering. Gulvene er lavet af resttræ, kølingen er mekanisk med strøm fra 700 m2 solceller på taget, alt inventar, vægge og lofter er støjdæmpende, overskudsvarmen bliver til fjernvarme til byens huse, madaffaldet i kantinen bliver til naturgas, rådhustorvet er et nyt samlingssted med bycenter, boliger og oplevelser – og rådhuset i sig selv er et kulturhus med plads til fx koncerter, når medarbejdere og politikere går hjem.

Middelfarts syv underværker

Middelfart rummer både historie, nutid og sikrer sig samtidig mod fremtidens klimaforandringer. Middelfart var engang fiskerby, arbejderby og håndværker-by.
En by, der forbinder fortid, nutid og fremtid.
Blandt oldtidens vidundere er Babylons hængende haver. Et af verdens syv vidundere, midt i Middelfart.

I Middelfart kanter det lille strøg og latinerkvarteret sig parallelt med Lillebælt.

Hver sidegade giver udsyn til vandet som en konstant kulisse i forandring. Som en gestus til borgere og besøgende.
Langs strøget finder du et væld af butikker og stemningsfulde baggårde og smutveje.
Året rundt banker byens hjerte for at byde besøgende velkommen til en by med store oplevelser og små stemningsfulde øjeblikke.

Events og aktiviteter