Hvalsafari/Whale Watching

Lillebælt er et af de mest hvalrige farvande i verden. Her kan du opleve den lille hval, marsvinet, på tætteste hold. Marsvinet kan blive 25 år og ca. 1,8 meter langt og veje godt 60 kilo. Siden middelalderen har Middelfart været hjemsted for et marsvinsjægerlaug som drev en velorganiseret jagt, hvor man kunne drive marsvinene ind på det lave vand i Gamborg Fjord ved Svinø. Jægerne brugte dyrenes gode spæklag til lampeolie, som således var en vigtig del af byens overlevelse. Marsvinet blev fredet i 1967.
Formidling af marsvin-historien
I 2013 indførte Marsvinlauget i Middelfart en årlig Marsvindag, hvor hele den spændende historie bliver fortalt. Der er bl.a. optog gennem byen med musik, og besøg ved Middelfarts "marsvinbrønd". Udover Marsvindagen, så bliver historien formidlet på sejlturene fra Middelfart Gl. Havn på Hvalsafari ombord på AVENTURA (med lytteudstyr) og Marsvinturene med Mira3.

Kom med på Hvalsafari

Hvalsafari med guide fra Gl. Havn i Middelfart. Oplev marsvinet trække luft i vandoverfladen og lyt til deres kliklyde. Tag med galeasen AVENTURA eller turbåden Mira3.

Book online på vores oplevelsesbooking:

Hvalsafari med AVENTURA
Hvalsafari med MIRA3

NB: Når du køber billet til hvalsafari med AVENTURA, så er der inkluderet et besøg på Henner Friisers Hus hvor du kan opleve udstilling om marsvin og marsvinjægerne.

Pukkelhvaler i Lillebælt
Filmet fra Gl. Ålbo Camping Plads

Opev en af verdens mindste hvaler - prøv om du kan nå at tælle dem!

Andre sejlture fra Middelfart

Med AVENTURA kan du være med til at sætte sejl når Galeasen sejler Fænø rundt for sejl

Gruppeforespørgsler

Ønsker du at leje en turbåd eller fiskekutter som gruppe (>10 personer), så kan du lave en gruppeforespørgsel via dette link Gruppeforespørgsler

 

 

 

 

 

 

 

Hvalsafari fra Galeasen AVENTURA

Tag med ud på hvalsafari med Galeasen AVENTURA i Middelfart. Vi sejler ud fra Middelfart Gl. Havn, og ud på Lillebælt; under de to Lillebæltsbroer og ud til "Snævringen".
 
 

Del denne side